LifeBuddy

Nitric Oxide test

inzicht in jouw nitric oxide waarde

Stikstofmonoxide, ook wel stikstofoxide of NO (nitric oxide) genoemd, is een hele belangrijke stof die door het lichaam wordt gemaakt en speelt een belangrijke rol in het verwijden van de bloedvaten, zodat het bloed goed kan doorstromen. NO helpt ook bij het reguleren van de bloeddruk, bloedstolling, bloedtoevoer naar de spieren, afweer tegen bacteriën en kankercellen, potentie (erecties), slaap, nierfunctie, insulineproductie, botopbouw en behoud van een goede barrièrefunctie van de huid. Ook zorgt het voor betere sportprestaties en een betere hersenfunctie.

Door chronische infecties en ontstekingen, trauma, stress, roken, alcohol, luchtverontreiniging, overgewicht, bloedsuikerproblemen en belasting met gifstoffen (bijvoorbeeld door zware metalen, bepaalde medicijnen en gifstoffen uit de darmen) maakt het lichaam schadelijke verbindingen aan.

Antioxidanten moeten deze schadelijke verbindingen onschadelijk maken. Wanneer er te weinig antioxidanten zijn, of te veel schadelijke verbindingen, worden lichaamsweefsels beschadigd en wordt NO afgebroken.

Het doen van een NO test geeft je inzicht in je NO waarde en wij kunnen je gericht adviezen geven over hoe je je NO kunt behouden of verbeteren.

Hoe is het gesteld met jouw NO waarde? Met een speekseltest kunnen we dit bepalen.